Разбивате яйцата със захарта. Добавяте меда, маслото и ванилията и разбърквате.
Пресявате брашното с бакпулвера и го добавяте към течните продукти на няколко пъти, като трябва да се получи меко тесто.
Прибирате го в хладилника за половин час.
Разточвате го колкото ви е възможно по-тънко и прехвърляте в тавичка. Аз разточвам корите направо върху пекарската хартия. После с шаблон сърце оформих блатовете. На мен ми се получиха 6 блата.
Пече се във фурна, предварително загрята на 190 градуса,докато порозовеят. Блатовете се пекат много бързо, затова следете да не ви прегорят.
За крема:
Заквасената сметана се смесва със захарта/ на вкус/и се разбива до разтопяването й, добавяме и лимоновата есенция/може и ванилова, въпрос на вкус/. Отделно разбиваме сладкарската сметана до твърди връхчета и я добавяме към заквасената.
Сглобяването на тортата е обичайното-блат, крем, блат, крем. Аз между втората и третата кора сложих сладко от портокалови корички. Добре е тортата да престои поне 24 часа, за да дръпне. Колкото повече престоява-толкова е по-вкусна. Да ви е вкусно!