Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта с фондан

13
Торта с фондан
Източник: Tsvetelina Nikolova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Желатинът се изсипва в 80-100 мл вода. Като набъбне се разтваря в микровълнова печка за 20 секунди. Добавя се към него 4 ч.л. глицерин и 1 с.л. глюкоза. Разбърква се добре и се изсипва в пудрата захар (500 г). Като се поеме цялата захар се добавя постепенно още около 500 г захар, докато се получи тесто.

  • 2

    За крема сложете млякото да заври на котлона. През това време разбийте жълтъците със захарта и прибавете размитото с малко вода брашно. Долейте към сместа чаша от топлото мляко и бъркайте с миксер, за да се темперира.

  • 3

    След това изсипете тази смес към млякото на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Прибавят се ванилиите, а щом свалите крема от котлона, се разбърква и с маслото. По желание може да прибавите и разбитите на сняг белтъци и какаото.

  • 4

    За блата в купа се сипват 6 с.л. захар и 3 яйца. Бърка се с миксер, докато не увеличи размера си и не се сгъсти. Прибавяме 6 с.л. брашно и се разбърква с дървена лъжица до получаване не еднородна смес.

  • 5

    Изсипваме сместа в тава, покрита с хартия за печене и намазнена. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса.

  • 6

    Тортата се реди по ваш вкус и се украсява с фондана!

Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Silviq Milenova
26.08.2013 | 17:25
Къде ѝ е фондана? :Р
12
ruslana
23.04.2013 | 15:19
Добре изглежда тази рецепта :)
11
Tsvetelina Nikolova
27.03.2013 | 17:59
Отговор на коментар #10 от tanq:
да,6-7 с.л. брашно са нужни за крема.Извинявам се за късния отговор. :)
10
tanq
22.03.2013 | 13:12
А за крема колко брашно се слага,оставащите 7 лъжици ли?
9
gabriela gabrielova
21.03.2013 | 20:40
Интересна е тази торта.
8
Tsvetelina Nikolova
21.03.2013 | 15:57
3 яйца са за крема и 3 яйца са нужни за един блат. А за белтъците, да , трябва да се изчака крема да изстине. :)
7
tanq
21.03.2013 | 14:26
Искам да питам,тези 6 яйца общия брои ли са и за блата и за крема? И трябва ли да се изчака крема да изстине преди да се прибавят белтъците?
6
kalinka kalinkova
20.03.2013 | 20:30
С малко повече търпение всичко се постига.
5
pepi damjnova
20.03.2013 | 17:59
Доста ще си поиграя, докато я направя.
4
Tsvetelina Nikolova
20.03.2013 | 09:55
Радвам се че ви харесва! Наистина не е от най-лесните,но ще се гордеете с крайния резултат.
3
Отговор на коментар #1 от ива:
Никак не е лесно , но трябва желание и ще се получи .
2
Тортата изглежда много добре . Браво !!
1
ива
19.03.2013 | 17:13
Оха, сложно ми се струва.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...