Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трикове за по-вкусна храна от микровълновата...

по статията работи: | 12 август 2014 Прочитания: 2744
...които ще използвате винаги!
Трикове за по-вкусна храна от микровълновата...
Източник: Thinkstock / Guliver

Микровълновата фурна е уредът, който използваме ежедневно у дома, а и в работата също. Удобен е, защото е компактен, лесен за употреба и най-вече – бързо приготвя храна и претопля за секунди.

 

Наред със споменатите до тук предимства на микровълновата, можем да добавим и още няколко трика, които със сигурност ще променят начина ви на работа с нея.

 

Те са съвсем неангажиращи, но пък много ефикасни. Помагат както при претопляне, така и при готвене в микровълновата фурна.

 

Позиционирайте храната по краищата

 

Мястото, на което поставяме храната си, е от голямо значение за нейното равномерно приготвяне. Когато слагаме съда си в микровълновата, трябва да се уверим, че го поставяме близо до ръба на стъклената подложка. Защо? Защото микровълните имат в високи и ниски точни на загряване. А те не достигат равномерно до средата на уреда.

 

Добавете сочност с чаша вода

 

За да избегнем сухата и безвкусна храна, трябва само да поставим чаша с вода, докато претопляме храната от вчера. Така не само ще подобрим текстурата на ястието, но и ще предотвратим загарянето му.

 

Направете си перфектните пуканки

 

Когато чуем за микровълнова, в главата ни веднага изникват пуканки. Обичаме ги изключително много, но винаги ни е трудно да си ги "изпукаме" перфектно. Следната техника обаче променя това завинаги. Това, което трябва да направим, е да подгреем чаша с вода за минута, след това да я махнем и веднага да сложим пликчето с пуканките. Добавената влага няма да доведе до изгаряне на пуканките. Няма да ги направи и мокри.

 

Използвайте кръгли съдове

 

Друг много ефективен начин за запазване на вкуса на храната в микровълновата е използването на кръгли съдове за подгряване. Ако имаме възможност да избираме между кръгла или квадратна купа, винаги е по-добре да изберем кръглата. Тя ни дава равномерно разпределяне на топлината.

 

Оформяйте храната в чинията във формата на пръстен

 

Поради вече споменатия факт, че по средата храната не се претопля равномерно, е наистина важно да я оформяме по ръба на чинията във формата на пръстен. Така няма да има изгорели части или непретоплени такава в една и съща чиния.

Рейтинг: 4 / 5 , 270 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...