Замесваме тесто от брашното, 3 яйца, киселото мляко, солта, захарта, разтворената мая, олиото и водата. Оставяме го да втаса около 1 час. След това отново размесваме. Разделяме тестото на 8 равни части.
Приготвяме плънката. Нарязваме празия лук на не много ситно, задушаваме го, докато леко омекне в олиото. Отстраняваме от огъня и прибавяме 1 яйце и 100 г натрошено сирене. Разбъркваме добре и оставаме плънката да изстине.
Останалото сирене намачкваме с вилица и прибавяме другото яйце. Разбъркваме добре. Разтопяваме маслото.
В подходяща тава изсипваме от него 2-3 с.л. и намазняваме тавата или слагаме хартия за печене.
Една от топките разточваме на тънка кора (като за баница), поръсваме отгоре разтопено масло, след това от лучената плънка разпределяме равномерно. Навиваме кората на руло и после на охлюв.
Навитата кора слагаме по средата на тавата. От останалите топки разточваме малки елипсовидни кори, които не са тънки и големи, а за да се навие фитил от тях.
Върху всяка от корите поръсваме масло, лучена плънка и от сиренето. После навиваме на охлюв.
Така готовите питки нареждаме около средната кора. Оставаме да втаса около 30 минути. Отгоре намазваме с разбития жълтък в киселото мляко. Поръсваме с останалото масло.
Печем в предварително загрята фурна на 250 С до готовност.
Ако е необходимо се покрива, да не прегори. След като се изпече, тутманикът се поръсва с малко вода и се задушава, за да омекне.
Бон Апети :)