Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадов Маркиз с белтъци

12
Шоколадов Маркиз с белтъци
Източник: Rusiana Mihaylova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.7
(базиран на 3 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Шоколадът се разтопява на водна баня, като се разбърква внимателно с телена бъркалка.

  • 2

    Добавя се и маслото, нарязано на парченца. Сместа се разбърква добре.

  • 3

    Преди да се разбият белтъците, се добавя щипка сол и след това се разбиват на твърд сняг.

  • 4

    Шоколадовата и белтъчната смес се смесват и се разбиват добре до гладка хомогенна смес. Към нея се добавя и смената.

  • 5

    Сместа се изсипва в тавичка, трябва да бъде по-дълбока, за да се получат хубави маркизи.

  • 6

    Тавата, трябва да бъде застлана с хартия за печене. Сладкишът се покрива с голям капак.

  • 7

    Слага се в хладилник, търпеливо се изчаква 3 дена и след това се нарязва и сервира.

продукти
Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
Lubomira Burckhardt
14.04.2013 | 20:26
Не се получи , след 3 дни в хладилника се сгъсти като крем и това е ...
11
Violeta
12.04.2013 | 10:47
Аз правих преди време,но не ми се получи:(
10
Lubomira Burckhardt
09.04.2013 | 16:20
Пиша за втори път и не мога да разбера защо госпожа Михайлова е публикувала рецептата след като не си прави труда да отговори на въпросите към нея. Днес направих маркиза за 12 порции и след 3 дни ще мога да видя и резултата . И при мен сместа се получи рядка, но се надявам след престоя в хладилника да се стегне. Белтъците ги разбих докато не станаха толкова гъсти ,че лъжицата ми можеше да стои права в купата.
9
Tania Dimitrova
09.04.2013 | 13:41
А СМЕТАНАТА КЪДЕ ОТИДЕ
8
Tania Dimitrova
09.04.2013 | 13:41
НЕ РАЗБРАХ КЪДЕ ОТИДЕ СМЕТАНАТА
7
Lubomira Burckhardt
08.04.2013 | 11:13
Значи белтъците се смесват с топлия шоколад ,нали?
6
Кети Марина
07.04.2013 | 12:29
Шоколадът черен ли да бъде или млечен? :):)
5
Кети Марина
07.04.2013 | 12:27
Шоколадът черен ли да бъде или млечен :)
4
На мен хич не ми се получи този сладкиш, сместа стана много течна и втвърди като кремче за 3 дни... Колко точно е твърд тоя сняг?
3
Rusiana Mihaylova
03.04.2013 | 18:40
Шоколадовата и белтъчната смес се смесват и се разбиват добре до гладка хомогенна смес. Към тях се добавя и сметаната, но не знам защо не е написано в рецептата след като го бях писала.
2
Silviya Feodorova
23.03.2013 | 11:30
А квасената сметана къде и кога се слага?
1
zvetanka ivanova
23.03.2013 | 10:30
Ще трябва да го опитам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...