Разбийте с помощта на миксер мекото масло със захарта до гладкост. Добавете яйцето като продължавате да разбивате. Накрая добавете и предварително пресятото брашно с какаото. Като се оформи тесто го доомесете с ръце.
Направете го на топка, сплескайте, завийте в прозрачно фолио и приберете в хладилника за 30 минути. През това време разбийте на ръка маскарпонето с пудрата захар.
Направете ганаша, като затоплите сметаната заедно с лъжицата кафе в нея до кипване. Отдръпнете от котлона и добавете начупените парчета шоколад, като разбърквате до напълно стопяване на шоколада. Оставете да изстива.
Намаслете формата, в която ще печете (използвах 24 см. кръгла). Разточете тестото и го прехвърлете в нея. С пръсти оформете борд. Надупчете с вилица тестото, а отгоре сложете хартия за печене, а върху нея шепа боб, за да не се вдигне тестото по време на печенето.
Печете блата 20 мин. на 180 градуса. Върху изстиналия блат разстелете крема. а след това шприцовайте ганаша върху крема или просто го залейте. Поръсете с какао.