Нарежете месото на парчета. Поръсете със сол и пипер. Размесете с ръце, за да се овкуси. Сложете в тенджера с олио и запържете. Извадете и намалете котлона.
Сложете лука и чесъна в същата мазнина да се запържи за няколко минути. На финала сложете сайдера (или ябълков сок). Добавете горчицата. Разбъркайте. След това върнете месото обратно.
Налейте сметаната и разбъркайте. Налейте бульона. Оставете да клокне и сложете подправките. Можете да сложите още малко сол на вкус.
Намалете, покрийте и оставете за 30 минути.
Сега сложете и нарязаните целина и моркови. Добавете черен пипер и малко чили пудра, ако желаете. Разбъркайте. Покрийте отново и оставете на ниска температура за 1 час да къкри.
10 минути преди да махнете яхнията от котлона, сложете граха и досгответе.
Месото трябва да е меко на финала на готвенето, проверявайте с вилица.
Сервирайте с повече сос и гарнитура от пресни ябълки.