Нарежете патладжаните на колелца, дебели 12 сантиметър, посолете ги и оставете да престоят 10-15 минути
В предварително загрята мазнина изпържете всички видове нарязани зеленчуци: изстисканите патладжани, картофите, тиквичките и най-накрая доматите (на колелца)
Внимавайте да не ги разкашкате, а резенчетата да останат цели
Нарежете месото на малки хапки (колкото орех) и го начукайте с дървено чукало
Подредете продуктите в дълбок съд, най-добре от йенско стъкло, в следната последователност: На дъното изсипете мазнината, в която сте изпържили зеленчуците
Най-отдолу плътно наредете леко осолените "месни хапки", следва пласт картофи
Наръсете с малко сол и наситнен магданоз
Пласт патладжани - пак ръсете с магданоз, ред - тиквички - магданоз и следва пласт от доматени филийки
В същия ред повторете подреждането наостаналите зеленчуци
Най-отгоре за "капак" нанесете предварително сварения и леко подсолен ориз
Полейте "тортата" със 100 мл топла вода, захлупете и оставете да ври на средно силен огън
Не бъркайте!
Готова е, когато остане на мазнина
Съвсем изстинала я обърнете в подходяща чиния или тавичка
Сервирайте я нарязана на триъгълни парчета Гранитура не е необходима.