Сотирайте лука и чесъна за кратко и добавете каймата. Овкусете със сол и пипер, накрая добавете и магданоз и, по избор, малко домати. Разбъркайте.
През това време, сварете макароните както обикновено. Ако не можете да откриете спагети тип букатини, използвайте паста по избор.
В дълбок тиган, на слаб огън, сложете 10 с.л. олио или зехтин. Прибавете 10 с.л. брашно, 5 ч.ч. мляко, 4 ч.ч. вода и 2 яйца. Овкусете по желание. Сосът се разбърква до сгъстяване.
Изсипете пастата в тавичка, отгоре разпределете месната смес и изсипете соса. Печете на 180-200 С, в зависимост от фурната, до суха клечка.
Накрая ястието може да се поръси с халуми, сирене или кашкавал, и отново да се запече леко.