Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мариновано червено цвекло

12
Мариновано червено цвекло
Източник: Антоанета Ставрева
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Посочените продукти са за 1 буркан - 700 мл.

  • 2

    Измиваме добре цвеклото, отрязваме краищата и варим около 30 минути. Свареното цвекло режем на неголеми кубчета и с тях пълним подготвените буркани.

  • 3

    За марината: Наливаме вода в емайлирана тенджера, добавяме захарта, солта и подправките. След завирането, добавяме и оцета и оставяме да поври 10-тина минути.

  • 4

    С врящата марината заливаме цвеклото в бурканите, като разпределяме равномерно подправките във всеки буркан- по 1 пръчка канела, 1 дафинов лист, 3-4 карамфилчета и 3-4 зърна черен пипер в буркан. По желание сложете чесън.

  • 5

    Затваряме бурканите и стерилизираме за 10 минути.

Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
zvetanka ivanova
11.10.2013 | 16:38
Ще се пробвам да приготвя това цвекло.
11
elena atanasova
11.10.2013 | 08:47
Ще пробвам тази рецепта.
10
pepi damjnova
10.10.2013 | 21:01
Не съм опитвала до сега.
9
nadinfid
10.10.2013 | 16:35
Само канелата ме притеснява -дали няма да е много силна?!
8
Violeta
10.10.2013 | 15:22
Отговор на коментар #1 от gabriela gabrielova:
И аз,ще взема да пробвам.
7
Violeta
10.10.2013 | 15:22
Може и да е вкусно така приготвеното цвекло.
6
Надя
10.10.2013 | 14:07
Отговор на коментар #1 от gabriela gabrielova:
Така е,и аз не съм опитвала.
5
Надя
10.10.2013 | 14:07
Не обичам такова цвекло.
4
poli asenova
10.10.2013 | 09:39
Отговор на коментар #2 от gabriela gabrielova:
Полезно е червеното цвекло.
3
poli asenova
10.10.2013 | 09:39
Ще се възползвам от тази рецепта.
2
gabriela gabrielova
09.10.2013 | 22:19
Но определено ми допадна тази рецепта.
1
gabriela gabrielova
09.10.2013 | 22:19
Не съм мариновала цвекло досега.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...