Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Паста "Болонезе" на фурна

Паста "Болонезе" на фурна
Източник: Ирина Андреева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Рецептата е част от конкурса Рецепти с кайма и кълцано месо". 

  • 2

    Нарежете на ситно лука и моркова. Задушете ги в зехтина в дълбок тиган. Прибавете счукания чесън, нарязаната целина и след 1 мин каймата. Бъркайте, докато се пържи, за да стане на трохи. Настържете доматите на ренде без кожата и ги добавете в тигана заедно с виното. Оставете да къкри на бавен огън, докато се изпари водата и се сгъсти. Подправете със сол, захарта, черен и червен пипер и нарязан на ситно риган.

  • 3

    Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете добре и добавете соса. Разбъркайте и сипете в тавичка.

  • 4

    Натрошете сиренето равномерно и покрийте с настърган кашкавал. Поръсете с малко риган.

  • 5

    Печете в гореща фурна на 200 С, докато се запече кашкавалът. Сервирайте с маслини и листа пресен босилек.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...