Рецептата е част от конкурса Рецепти с кайма и кълцано месо".
Нарежете на ситно лука и моркова. Задушете ги в зехтина в дълбок тиган. Прибавете счукания чесън, нарязаната целина и след 1 мин каймата. Бъркайте, докато се пържи, за да стане на трохи. Настържете доматите на ренде без кожата и ги добавете в тигана заедно с виното. Оставете да къкри на бавен огън, докато се изпари водата и се сгъсти. Подправете със сол, захарта, черен и червен пипер и нарязан на ситно риган.
Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете добре и добавете соса. Разбъркайте и сипете в тавичка.
Натрошете сиренето равномерно и покрийте с настърган кашкавал. Поръсете с малко риган.
Печете в гореща фурна на 200 С, докато се запече кашкавалът. Сервирайте с маслини и листа пресен босилек.