В приготвеното еспресо се разтварят 2 супени лъжици от захарта, а след като изстине, се добавя и половината от виното.
В отделен съд се разбиват жълтъците и останалата част от захарта, докато станат на пухкав крем.
Варят се 15-ина минути на водна баня, като постепенно се добавя останалата част от виното. Разбърква се непрекъснато, включително и докато изстива.
Маскарпонето се разбива с миксер, към него се добавя изстиналият яйчен крем, след това и течната сметана. Разбърква се много добре.
В тавичка наредете пласт бишкоти, предварително потопени за кратко в еспресото.
Покрийте ги с част от приготвения крем.
Отгоре наредете втори пласт с напоени бишкоти, които покрийте с останалата част от крема.
Загладената най-горна повърхност покрийте с пресятото през ситна цедка какао.
Десертът трябва да престои в хладилник поне 4 часа, за да стегне.