Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешко в бира

Агнешко в бира
Източник: youtube.com
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Агнешкото се овкусява добре със сол и пипер. После се наръсва с брашното. 

  • 2

    В голяма тенджера се загрява олиото и в него се запържва агнешкото от двете страни. После се вади в отделна чиния. 

  • 3

    В същата тенджера се прибавя наситнения лук, пресования чесън, розмарина. След това се добавят соса Уорчестър, доматеното пюре, бульона и бирата. В този сос се връща агнешкото месо, слага се капака на тенджерата и се пече в загрята на 180 С фурна около 2-3 часа. 

  • 4

    * После се охлажда и прибира в хладилник за една нощ. Това подсилва вкусовете на месото и соса, а и след това лесно може да се отдели насъбралата се по повърхността мазнина. 

  • 5

    Преди да сервирате стоплете отново в загрята на 200 С фурна около 15-тина минути. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D