Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Алтън Татлъсъ (Златен сладкиш)

11
Алтън Татлъсъ (Златен сладкиш)
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:турска кухня
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Прави се сиропа от 500 мл вода и 500 г захар, оставя се да изстине.

  • 2

    Омесва се меко тесто от останалите продукти, като жълтъкът се оставя за намазване накрая. Количеството на брашното варира в зависимост от тестото, трябва да е меко и да не лепне. Оставя се 15 минути да почине.

  • 3

    Готовото тесто се разделя на две топки, всяка се разточва на кора с дебелина 1см. От нея се изрязват с ринг кръгчета, втората кора се разрязва по същия начин, но на всяко кръгче по средата се прави отвор с ринг по-малък размер (аз използвах капачка от шише).

  • 4

    С остатъците от тестото се процедира по същия начин, събират се, доомесват се и се разточва, правят се кръговете и така, докато свърши.

  • 5

    В намазнена тава се слагат целите кръгчета, върху тях тези с отвора като се притискат леко и в отвора се слагат орехи. Намазват с жълтък. Пекат се на 200 С около 40 минути до златисто. При готовност още топли се заливат със студения захарен сироп и се оставят няколко часа да попият.

  • 6

    Източник: Джейлян Алиева, Попово.

Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
kalinka kalinkova
07.11.2013 | 09:55
Това ще е десерта за уикенда, тъкмо ще имам гости.
10
elena atanasova
06.11.2013 | 09:10
Съблазни ме да го приготвя.
9
тихомира илиева
05.11.2013 | 08:51
Ехе, страхотна рецепта.
8
poli asenova
05.11.2013 | 08:42
Ще се пробва задължително.
7
Desislava Stoyanova
04.11.2013 | 13:40
не го знам какво е,ама пък изглежда супер! :)
6
gabriela gabrielova
04.11.2013 | 09:28
Със сигурност ще приготвя този сладкиш.
5
zvetanka ivanova
04.11.2013 | 08:49
Отговор на коментар #2 от Desislava Stoyanova:
И аз съм впечатлена от идеята.
4
zvetanka ivanova
04.11.2013 | 08:48
Страхотно предложение.
3
Сия Рибагина
01.11.2013 | 23:17
Отговор на коментар #2 от Desislava Stoyanova:
щом обичаш значи определено ще ти хареса,пробвай няма да съжаляваш,и аз обичам и определено мога да кажа че стана уникално сладко:)
2
Desislava Stoyanova
01.11.2013 | 16:52
ей такива сладки неща обичам аз, кексове разни изобщо не могат да ме изкушат, ако ще ям сладко ям нещо ей такова сиропирано, ако ли не изобщо не се захващам :Р
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...