Прави се сиропа от 500 мл вода и 500 г захар, оставя се да изстине.
Омесва се меко тесто от останалите продукти, като жълтъкът се оставя за намазване накрая. Количеството на брашното варира в зависимост от тестото, трябва да е меко и да не лепне. Оставя се 15 минути да почине.
Готовото тесто се разделя на две топки, всяка се разточва на кора с дебелина 1см. От нея се изрязват с ринг кръгчета, втората кора се разрязва по същия начин, но на всяко кръгче по средата се прави отвор с ринг по-малък размер (аз използвах капачка от шише).
С остатъците от тестото се процедира по същия начин, събират се, доомесват се и се разточва, правят се кръговете и така, докато свърши.
В намазнена тава се слагат целите кръгчета, върху тях тези с отвора като се притискат леко и в отвора се слагат орехи. Намазват с жълтък. Пекат се на 200 С около 40 минути до златисто. При готовност още топли се заливат със студения захарен сироп и се оставят няколко часа да попият.
Източник: Джейлян Алиева, Попово.