Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бьоф Строганов

15
Бьоф Строганов
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:руска кухня, ОНД
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте и нарежете лука и гъбите.

     

  • 2

    Загрейте 2 ч.л. зехтин в голям тиган с незалепващо покритие. Добавете лука и го запържете за около 3 минути.

  • 3

    Увеличете температурата на готвене. Добавете и гъбките, да омекнат.

  • 4

    Междувременно разбъркайте брашното, солта и черния пипер в чиния. Потопете всяко парче телешко в него.

  • 5

    В друг тиган налейте малко зехтин и сложете половината телешко. Гответе, докато месото покафенее, като трябва да се запече и от двете страни. Повторете процедурата с останалото месо.

  • 6

    Изсипете телешкото с лука и гъбите в тигана. Добавете бульона и соса Уорчестър. Оставете ястието да заври. След това намалете температурата, нека къкри около 8 минути или до сгъстяване на соса.

  • 7

    Подправете със сол и пипер. Добавете сметаната.

  • 8

    Сервирайте с предварително сварената паста. Moже да добавите друга гарнитура по желание.

  • 9

    Ето на кого е кръстен специалитетът.

Подобни рецепти от форума
Коментари(15)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
15
kalinka kalinkova
15.07.2013 | 10:03
Ще пробвам и аз рецептата.
14
elena atanasova
12.07.2013 | 20:52
Отговор на коментар #9 от Violeta:
Аз предпочитам телешкото месо.
13
elena atanasova
12.07.2013 | 20:52
Това е страхотно ястие.
12
Emnuella
12.07.2013 | 18:57
Отговор на коментар #9 от Violeta:
Във соса не се усеща какво е :)
11
Emnuella
12.07.2013 | 18:56
Изглежда много вкусна рецептата.
10
Violeta
12.07.2013 | 17:55
Отговор на коментар #4 от Лиляна Терзиева:
Аз също,мисля да я пробвам.
9
Violeta
12.07.2013 | 17:54
Не мога да ям телешко месо,ще го заменя.
8
apetitna parjola
12.07.2013 | 13:57
къде да го намеря този сос Уорчестър
7
ана
12.07.2013 | 13:48
ама бавно се прави.
6
ана
12.07.2013 | 13:48
Огладнях само като го видях.
5
Лиляна Терзиева
12.07.2013 | 09:48
Отговор на коментар #2 от Аламинут:
И аз искам да го опитам .
4
Лиляна Терзиева
12.07.2013 | 09:47
Много интересно предложение . Не съм приготвяла подобна рецепта до сега .
3
Аламинут
12.07.2013 | 09:24
Отговор на коментар #1 от poli asenova:
Наистина е доста вкусно и аз ще го направя :)
2
Аламинут
12.07.2013 | 09:24
До сега не съм опитвала подобно нещо , но това не пречи да се пробвам
1
poli asenova
10.07.2013 | 19:51
Много вкусно изглежда ястието.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...