В тенджера под налягане сварявам много добре месото (в малко повече вода от желаните порции) и добавям сол на вкус.
Нарязвам на кубчета лука, морковите, картофите и чушките. Задушавам ги за няколко минути в мазнина.
Заливам с телешкия бульон и прибавям месото, накъсано на парченца. Ако бульона е малко, добавям гореща вода. Прибавям и фидето.
Оставям да се вари, докато омекнат зеленчуците, фидето и всички вкусове се смесят.
Застройвам супата с гладка смес от разбито яйце, прясно мляко (може и кисело мляко), брашно, сол и оцет, за да не се пресече яйцето в горещата супа.
Взимам с черпак от горещата супа, прибавям към застройката и разбърквам да се уеднаквят температурите. Застройвам супата. Оставям още няколко минути да поври на слаб огън, заради брашното.
Поръсвам с нарязан пресен магданоз (през зимата използвам замразен).