Към смесената кайма (60% свинско / 40% телешко) прибавяме накиснатия във вода хляб, нарязания наситно кромид лук, яйцата, лютите чушки, подправките. Омесваме добре каймата.
Оставяме на студено да престои поне 2 часа. С мокри ръце оформяме кюфтета с тегло по около 70-80 грама. Пържим в олиото на умерен котлон. Обръщаме често, за да се изпържат равномерно. Отцеждаме от мазнината, в която са пържени.
Редим на дъното на тава за печене, предварително намазана с малко олио. Тавата поставяме по средата на фурната и печем на 150 С за 10 минути, като преди това заливаме кюфтетата с доматен сос.
Покриваме с парче домакинско алуминиево фолио. Изключваме фурната и оставяме кюфтетата да престоят 15 минути преди консумацията им.
По желание при сервиране поръсваме с нарязан наситно пресен магданоз.