За кюфтетата: Счукайте в хаванче чушките, чесъна и джинджифила.
Загрейте малко олио и сложете синапените зърна, след това добавете кърито (ако прясно на листа, е препоръчително). Сотирайте за няколко секунди. Сложете и сместа от хаванчето и сотирайте закратко.
Добавете сварените и смачкани картофи, щипка куркума и сол на вкус. Разбъркайте. Махнете от котлона и оставете да се охлади.
Разделете сместа на 8 равни части. Оформете кюфтета.
За панировката: смесете брашното, щипка куркума, содата, малко олио и сол на вкус. Сложете 1/3 чаша вода и направете тесто. Потопете всяко кюфте в него, хубаво от всички страни. Пържете в сгорещено олио.
Нарежете всяко кюфте на половина, намажете ги с пикантна лютеница. Сложете по едно кюфте във всяка питка. Сервирайте веднага.
*По желание сложете и настъргано сирене.