Смесвате всички продукти за бисквитеното тесто, омесвате хубаво и оставяте покрито с кърпа или фолио за 1 час в хладилника да се стегне.
След това късате топченца, като всяко топче трябва да тежи около 35 грама.
Слагаме една част от топчето в преса за чесън и натискаме, слагаме и другата част от топчето и така получаваме купчинка като прежда.
В центъра на купчинката слагаме капачка от шише, натискаме максимално и махаме капачката, така получаваме гнездо. Повтаряме процедурата по същият начин с всички топченца.
Загряваме фурната на 160 градуса и печем гнездата в тава, застлана с хартия за печене за 15 минути. Оставяме да се охладят.
Пристъпваме към плънката, като в найлонов плик слагаме шоколада и затопляме леко в микровълновата печка или в купа с топла вода. Пълним гнездата с шоколад и оставяме малко да се сгъсти шоколадът.
След това украсяваме с бонбони и оставяме гнездата напълно да изстинат за около 30 минути. Стават невероятни на вкус и са страхотно ефектни за великденските лакомства.