Сиренетето със сигурност е сред любимите млечни продукти на преобладаващ брой българи.
След резултатите на ново изследване, ще имаме още една чудесна причина да го включваме във всекидневното си меню.
Защото се оказва, че то спомага за здравето и белотата на зъбите.
Проучването, проведено в САЩ от Академията по обща дентална медицина, изследвало алкалните нива в устната кухина на 68 деца.
Тези, които консумирали сирене чедър, показали значително повишаване на pH върху денталната плака, независимо от времевия интервал, при който pH е измерван.
Накратко, консумирането на сирене създава защитен слой около зъбите, вследствие на който необходимостта от пломби намалява.
А ако имате проблеми с нивата на своето pH, трябва да започнете да се храните по-балансирано и да се запознаете с киселинността и алкалността на всеки хранителен продукт, който приемате.