Приготвя се парено тесто.
На котлона се загряват 1 чаша вода, 1 чаша мляко, щипка сол, щипка захар, олиото и ванилийките.
Като се сгорещи течността, се прибавя брашното и се бърка, докато стане лепкава смес.
Пареното тесто е готово, когато започне да залепва на дъното на съда, в който се обработва.
Не е добре да се сваля бързо от котлона, защото брашното остава сурово (ако съдът е с незалепващо покритите - поне 3-4 мин. да стои на огъня, при непрекъснато бъркане).
Тестото се охлажда и едно по едно се слагат яйцата, като след всяко се бърка доста.
Формата, на бъдещите еклери, зависи от формата, в която ще сложите да се пече тестото. Аз лично ги правя с лъжица. Може с пош, може с шприц.... въпрос на фантазия.
Пекат се на слаба фурна - 150-160 С, до покафеняване.
Да ви е сладко.