Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Картофи с плънка

4
Картофи с плънка
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте добре картофите, увийте ги в алуминиево фолио и ги запечете 1/2 час в предварително загрята до 210 градуса фурна

  • 2

    През това време нарежете на ситно гъбите и лука, прибавете шунката и задушете тази плънка за десетина минути в малко олио

  • 3

    Дръпнете от огъня и като изстине, добавете сметаната и магданоз, сол и черен пипер на вкус

  • 4

    Вземете изпечените картофи и отрежете капаче от горната страна

  • 5

    Леко издълбайте вътрешността и я добавете към вече готовата плънка

  • 6

    Напълнете картофите, сложете капачетата им, подредете ги в намаслена тавичка, залейте с останалото масло и запечете отново на фурната за 10 минути.

продукти
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
ана
31.07.2013 | 11:45
А колко ще е калорична тази вкусотия...
3
ана
31.07.2013 | 11:44
Отговор на коментар #2 от Vqra Petrova:
Нали?:)
2
Vqra Petrova
08.02.2013 | 16:07
ЛЕле,страхотно изглежда този картоф !!!
1
ана
17.01.2013 | 14:41
Брей, супер изглежда!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D