Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Крем карамел

19
Крем карамел
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.9
(базиран на 14 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сто грама от захарта се разтопява до получаването на златист карамел

  • 2

    Разтопеният карамел се излива на дъното на шолички или на голям огнеупорен съд

  • 3

    Останалата захар се разтваря в млякото и се добавят предварително разбитие яйца

  • 4

    Сместа се прецежда през сито и се ароматизира с ванилията, след което се налива в съдовете с карамелизираната захар

  • 5

    Купичките или големият съд се слагат в тава, в която се налива топла вода, която да стига до половинат на шолите

  • 6

    Крем карамелът се пече на 130-140 С около два часа, като ако е необходимо, се долива гореща вода в тавата.

продукти
Коментари(19)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
19
Vanessa Apostolova
11.10.2013 | 15:21
:)) любимо и лесно! :)
18
Nadia Tsaneva
27.06.2013 | 16:35
Аз така го правя крем карамела и се получава невероятен,най-лесния десерт.
17
не мога да си намеря рецептата за крем карамел , тази ми изглежда подобна и ще направя още утре
16
Анелия Петрова
10.05.2013 | 16:12
Отговор на коментар #14 от Надя:
Не е майсторски :) Това е най - лесният :)
15
Анелия Петрова
10.05.2013 | 16:11
Много обичам крем карамела :)
14
Надя
10.05.2013 | 15:24
Майсторски крем:)
13
ива
10.05.2013 | 13:31
Отговор на коментар #12 от Петя Иванова:
Тц, вталявам се;)
12
Петя Иванова
10.05.2013 | 13:29
Отговор на коментар #10 от ива:
Как може да не си правила ??? Ти готвиш ли изобщо ?
11
Петя Иванова
10.05.2013 | 13:28
Много обичам крем карамел :)
10
ива
10.05.2013 | 13:12
никога не съм правила
9
ива
10.05.2013 | 13:12
а как се прави заливката, така че да има толкова карамел?
8
Отговор на коментар #6 от Маргото:
Много добре е напрвен наистина :)
7
Много често го приготвям .
6
Маргото
23.04.2013 | 12:36
Стртахотно изглежда,много професионално:)браво!
5
Nina Stanislavova
22.04.2013 | 16:16
много обичам крем карамел ама не съм приготвяла до сега
4
SSS
20.04.2013 | 16:12
Оправете си неточностите в рецептата! И не подвеждайте хората. С това съотношение на млякото и яйцата порциите надвишават 6 бройки :) Освен ако не печете в супници.... ;)
3
Vanessa Apostolova
19.04.2013 | 13:39
Ооо,колко вкусено изглежда,ноаз никога не мога да го обърна..съвети??
2
Гълъбина Лилова
23.03.2013 | 12:38
Могат ли да се използват силиконови формички?
1
iliana
06.03.2013 | 17:06
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Рибена супа с праз лук
    20 мин.
  • Дип за бисквитки
    < 10 м.
  • Нещо като Паеля (бърза версия)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...