Обелете и измийте краставицата. Проверете дали горчи в краищата, преди да я нарежете на ситно.
Нарязването на краставицата на малки кубчета може да стане по много начини, така че изберете най-лесния за вас. Някои хора предпочитат да използват ренде, но според Kulinar.bg така губи от свежестта си.
Измийте и нарежете стръковете пресен чесън и копър. Натрошете суровите орехи.
Смесете тези съставки в дълбока купа, добавете една к.л. зехтин, сол на вкус и разбъркайте.
Разклатете хубаво кофичката кисело мляко, преди да я отворите, за да стане максимално течно. Преди да прибавите млякото в купата, разредете го с малко вода, в зависимост от желаната гъстота, в страничен съд.
Когато е готово (т.е. няма буци), прибавете млякото към останалите продукти и разбъркайте. Поръсете обилно със свеж копър и консумирайте с наслада.