Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пипаркоок

Пипаркоок
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.5
(базиран на 4 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маслото се разбива със захарта, добават се яйцата и се разбиват на пухкав крем

  • 2

    Към крема се добавя част от брашното и се замесва меко тесто

  • 3

    В половин чаена чаша се разтваря меда и се добавя към тестото

  • 4

    Добавят се и останалото брашно, смлените подправки и амонячната сода до получаването на твърдо тесто

  • 5

    Тестото веднага се разточва на кора с дебелина 1 см и се нарязва на правоъгълници с размер 3Х5 см

  • 6

    С вилица се 'рисуват' успоредни линии, сладките се намазват с жълтък и се пекат на 180 градуса около 10 мин.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D