Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Питка за Бъдни вечер

1
Питка за Бъдни вечер
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.6
(базиран на 13 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прави кладенче.

  • 2

    В кладенчето се добавят солта, олиото и хладка вода и се замесва меко тесто.

  • 3

    От тестото се оформя питка, като в нея се слага и една монета (късметче).

  • 4

    Питката се набожда на няколко места с вилица, намазва се с олио и се слага в намаслена тавичка.

  • 5

    Пече се в умерена фурна докато стане златиста.

  • 6

    След като се извади от фурната, питката се наръсва с малко студена вода и се покрива с кърпа, за да омекне.

продукти
50 млолио
1.50 ч.л.сол
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Ина Иванова
23.12.2013 | 15:15
a kolko ml. voda se slaga???
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Панирани тиквички с пресен джоджен
    20 мин.
  • Фин крем с оризово брашно
    20 мин.
  • Лук в бяло вино
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
На какво не можете да устоите през лятото?
В живота няма такова нещо като "рано или късно", всичко се случва точно, когато му е времето. Елиф Шафак
  • Най-вкусният мраморен кекс :)
  • Пастет от патладжан - супер разядка :)
  • А вие обичате ли суши?
  • Едно наистина красиво предястие!
  • Друго си е бон филенцето :)
Кокошката снесла петкилограмово яйце. При нея изпращат репортер от местния вестник. - Как стана това? - Тайна. - Какви са бъдещите...