Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Питка за Бъдни вечер

1
Питка за Бъдни вечер
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.6
(базиран на 13 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прави кладенче.

  • 2

    В кладенчето се добавят солта, олиото и хладка вода и се замесва меко тесто.

  • 3

    От тестото се оформя питка, като в нея се слага и една монета (късметче).

  • 4

    Питката се набожда на няколко места с вилица, намазва се с олио и се слага в намаслена тавичка.

  • 5

    Пече се в умерена фурна докато стане златиста.

  • 6

    След като се извади от фурната, питката се наръсва с малко студена вода и се покрива с кърпа, за да омекне.

продукти
50 млолио
1.50 ч.л.сол
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Ина Иванова
23.12.2013 | 15:15
a kolko ml. voda se slaga???
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
Този Великден обещавам да не прекалям с... 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Мини кексче, направено с много любов :)
  • Някой иска ли бисквитка :)
  • Не са ли очарователни?
  • Класически козунак
  • Пролетна свежест под формата на салатка :)
Влиза Шон в един бар и поръчва 3 уискита; изпива ги и си тръгва. На втория ден историята се повтаря.   На третия ден Шон пак...