Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Питка за Бъдни вечер

1
Питка за Бъдни вечер
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.6
(базиран на 14 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прави кладенче.

  • 2

    В кладенчето се добавят солта, олиото и хладка вода и се замесва меко тесто.

  • 3

    От тестото се оформя питка, като в нея се слага и една монета (късметче).

  • 4

    Питката се набожда на няколко места с вилица, намазва се с олио и се слага в намаслена тавичка.

  • 5

    Пече се в умерена фурна докато стане златиста.

  • 6

    След като се извади от фурната, питката се наръсва с малко студена вода и се покрива с кърпа, за да омекне.

продукти
50 млолио
1.50 ч.л.сол
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Ина Иванова
23.12.2013 | 15:15
a kolko ml. voda se slaga???
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Двуцветен домашен крем с банани
    20 мин.
  • Веган „Чийзкейк“ със сушени домати и пролетни подправки
    20 мин.
  • Германска картофена салата
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...