Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пияни пържолки на фурна

Пияни пържолки на фурна
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Счукваме чесъна и го смесваме със соса Уорчестър, зехтина и щипка сол.

  • 2

    Нареждаме пържолите (вратни) в съд за печене и ги намазваме с маринатата. Нарязваме ябълката на парчета и ги подреждаме около месото.

  • 3

    Заливаме с вино и вода. Поръсваме с още щипка сол.

  • 4

    Печем при 200 градуса и след около час проверяваме месото. Пече се според това колко са дебели пържолите.

  • 5

    Когато са готови, прехвърляме пържолите в чиния и оставяме на топло, а течността заедно с ябълките прехвърляме в друг съд. Намачкваме ябълката, добавяме чаена лъжица брашно и при непрекъснато бъркане с тел трябва да се получи гладък сос. Ако е необходимо посоляваме.

  • 6

    Сервирамe със задушени в масло зеленчуци или картофено пюре. При сервиране заливаме пържолите с винения сос.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...