Счукваме чесъна и го смесваме със соса Уорчестър, зехтина и щипка сол.
Нареждаме пържолите (вратни) в съд за печене и ги намазваме с маринатата. Нарязваме ябълката на парчета и ги подреждаме около месото.
Заливаме с вино и вода. Поръсваме с още щипка сол.
Печем при 200 градуса и след около час проверяваме месото. Пече се според това колко са дебели пържолите.
Когато са готови, прехвърляме пържолите в чиния и оставяме на топло, а течността заедно с ябълките прехвърляме в друг съд. Намачкваме ябълката, добавяме чаена лъжица брашно и при непрекъснато бъркане с тел трябва да се получи гладък сос. Ако е необходимо посоляваме.
Сервирамe със задушени в масло зеленчуци или картофено пюре. При сервиране заливаме пържолите с винения сос.