Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Съхраняване на продукти

по статията работи: | 15 септември 2004 Прочитания: 1755
За да не се захароса сладкото, за да не потъмнява саламът, за да не вкисва млякото...
Съхраняване на продукти
Източник: Photl

Почистените гъби няма да почернеят, ако се сложат в подсолена вода с малко оцет.

Сушените гъби трябва да се съхраняват в затворен съд, за да се запазят по-дълго време годни за употреба.

Прясното мляко няма да вкисне, ако в него се потопи листо от хрян.

За да не захаросва сладкото, при приготвянето трябва да се добави малко лимонтузу (лимонена киселина).

За да не потъмнява отрязаната повърхност на салама, тя се намазва с белтък или с дебел слой краве масло (мас).

В хладилник се съхраняват само пресни колбаси – сухите и полусухите губят от вкусовите си качества. Най-добре се запазват, ако закачени в килер, но не бива да се допират един в друг.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !