Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Чабата

23
Чабата
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбърквате 1 пакетче мая, половината от водата и 250 гр. брашно и оставяте да престои на хладно за 8 часа.

  • 2

    След това в купа смесете останалите продукти и накрая добавете шупналата смес. Омесете лепкаво тесто и оставете да втаса за 1 час.

  • 3

    Разделете тестото на 4 правоъгълни хлебчета и поставете върху хартия за печене. 

  • 4

    Загрейте фурната на 250 градуса. Поставете чабатите, а на дъното на фурната поставете още една тава, пълна с вода. Печете не повече от 20 минути. 

  • 5

    Запознайте се с произхода и историята на чабатата тук.

Коментари(23)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
23
Qna Kirkova
17.05.2013 | 19:27
Отговор на коментар #18 от Вилияна Мичовска:
Така де,но пак си е вид хляб:)
22
Qna Kirkova
17.05.2013 | 19:26
Осем часа е много време,но пък ще е много вкусна.
21
Пияно пиле
17.05.2013 | 14:58
Отговор на коментар #20 от Radina:
много добър въпрос :)))
20
Radina
17.05.2013 | 14:48
Как да позная брашното от твърда пшеница ли е не е ли?
19
ива
17.05.2013 | 13:11
А отгоре семки не се ли слагат?
18
Отговор на коментар #1 от Borislava Tihomirova:
Чабата се води :)
17
Трябва да прабвам да си направя чабата .
16
Гергана Минчева
17.05.2013 | 09:53
Отговор на коментар #14 от apetitna parjola:
На мен не ми хареса , но не ми се беше и получило .
15
Гергана Минчева
17.05.2013 | 09:52
Преди време го правих , но нещо не ми се получи .
14
apetitna parjola
17.05.2013 | 09:47
интересно ми е какъв вкус ли има
13
Отговор на коментар #1 от Borislava Tihomirova:
Чабата му е името !
12
Аз знам , че се оставя да втаса за 12 часа , НО НЕ СЪМ ПРАВИЛА ДО СЕГА .
11
stefaniika koleva
19.04.2013 | 22:21
Вкусна питка.
10
pepi damjnova
18.04.2013 | 23:50
Отговор на коментар #9 от gabriela gabrielova:
Аз също искам да пробвам този вкус.
9
gabriela gabrielova
18.04.2013 | 18:44
И мен ме изкуши да пробвам.
8
kalinka kalinkova
17.04.2013 | 18:36
Ще ги опитам и аз.
7
Radina
17.04.2013 | 15:33
:)) много готино,често си купувам,мисля и аз да пробвам.
6
Anna Vasileva
17.04.2013 | 15:27
Много готина питка! :)
5
zvetanka ivanova
17.04.2013 | 11:21
Не съм опитвала да ги правя, но пък често си купувам, защото ми харесват.
4
poli asenova
16.04.2013 | 21:27
Отговор на коментар #1 от Borislava Tihomirova:
Струва ми се, че е хляб!
3
тихомира илиева
16.04.2013 | 21:27
Отговор на коментар #1 от Borislava Tihomirova:
Малки хлебчета.
2
тихомира илиева
16.04.2013 | 21:27
Много ги обичам тези хлебчета.
1
Borislava Tihomirova
16.04.2013 | 15:42
това хляб ли се води ?
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!