В намаслена тава започват да се редят корите, като всяка се нaмазва, с помощта на четка, с разтопеното краве масло (125 гр). По този начин се нареждат половината от корите.
Върху тях се изсипва на един слой сместа от орехите, захарта (2 ч.ч.), канелата и лимоновата кора, предварително смесени и разбъркани добре.
Следва нареждането на втората половина от корите, като всяка пак се намазва с масло.
Така подредената баклава се нарязва с остър нож в желаната от вас форма.
Разтопява се 125 гр масло и с него се залива нарязаната баклава - желателно е да е по разрезите.
Пече се на 150 С до готовност, до златист загар - обикновено 35-40 минути. Оставя се да изстине.
От захарта и водата се приготвя сироп. Вари се около 15-20 минути и тогава се добавя лимоновия сок.
С горещия сироп се залива студената баклава.
Оставя се да престои едно денонощие (желателно е да не се слага в хладилник) и тогава се консумира.
Да ви е сладко! :)
Забележка: 1 ч.ч.=250 мл