За плънката: Обелваме тиквата, почистваме я от влакнестата част и семките, настъргваме я на ренде и я задушаваме в олиото да се изпари водата.
В дълбок съд се пресява брашното. В средата се прави кладенче. В него се изсипват водата, маята, оцета и солта. Меси се, ако се лепи по пръстите, се добавя още брашно до меко тесто.
Правят се топчета, които се намазват с олио и се оставят малко да втасат.
Върху масата се слага брашно, взима се питка и се разточва с точилка малко. Прехвърля се върху покривка или плат и се тегли леко, за да не се скьса.
Хубаво е да се получи тънка кора. Върху кората разстиламе малко от плънката и ръсим със захар. Повдигаме единия край на покривката и повдигаме нагоре, така кората започва да се навива на руло самичка.
Поставяте в тава, намазана с олио. Пече се на умерена фурна до зачервяване.