За дресинга - смесете майонезата, оцета, захарта, маковото семе, лука на прах и прясното мляко и разбъркайте добре. В зависимост от гъстотата може да добавите още малко мляко или изобщо да не слагате.
Нарежете бекона на парчета и запържете в сух тиган до златисто. После извадете върх кухненска хартия.
Ореховите ядки също трябва да се запекат в сух тиган.
Ябълките и крушите обелете и нарежете на кубчета.
Сварете яйцата, обелете и нарежете на парчета.
Имате два варианта за сервиране.
1. Може да сложите всички продукти в купа, да залеете с дресинга и да разбъркате.
2. Може да подредите салатата като на снимката - марулята и спанака за канапе, а отгоре подредени на кубчинки бекона, плодовете, боровинките, орехите и яйцата. В този случай дресингът се сервира отделно.