Сложете месото в купа със сос терияки, покрийте и оставете да се маринова поне 2 часа в хладилника.
За дресинг 1: В малка купа смесете доматите, лука, лютата чушка и кориандъра. Приберете в хладилника.
За дресинг 2: В друга малка купа смесете дижонската горчица, меда, захарта, зехтина, оцета и сока от лайм. Покрийте и този дресинг и приберете в хладилника.
Леко намазнете решетката на скарата и запечете мариновалото се месо (изхвърлете маринатата). При липса на скара, използвайте решетъчен тиган или фурната. Накрая го нарежете на лентички.
Разпределете салатения микс между чиниите. Отгоре сложете по малко от първия дресинг, поръсете с ¼ от парченцата ананас (отцеден, от консерва). Начупете тортила (тортия) чипса и го поръсете, а върху него поставете парченца месо.
Най-накрая овкусете и с втория дресинг и сервирайте. Бон апети!
По желание, към салатата може да добавите чери доматчета и да замените чипса с домашни крутони.