Всички имаме фризери или камери на хладилника, в които задължително (освен ако не сте вегетарианци) има месо.
Домашно или купешко, често се случва да замразяваме месце, за да ни е под ръка при готвене.
За да се размрази то, е добре да се извади от предишния ден и да се остави в хладилника. Така се размразява по най-естествен начин.
Това обаче означава още от днес да знаем какво ще ни се яде утре. Което, да си признаем, трудно се случва.
И така, прибирате се от работа, на детето много му се ядат пържоли. Знаете, че имате във фризера, но нямате време. Какво правите?
Ако решите да размразите месото в микровълновата, има възможност направо да го сготвите и накрая то да не става за нищо. Затова и ви съветваме да не рискувате, освен ако не сте много внимателни и не пускате на ниски градуси и малко минути, проверявайки периодично.
Преди сме ви показвали трик, с който да размразите месцето само за 5 минутки.
Сега имаме за вас още две идеи. Отнемат малко повече от 5 минути, но пък един-два кухненски трика никога не са излишни, нали?
Когато извадите месото, го сложете в купа с вода и сложете в нея щипка сол. И това е - просто, но пък ефективно.
Така месото ще се размрази много по-бързо, отколкото ако го чакате просто така, и със сигурност по-нерисковано, отколкото ако го сложите в микровълновата.
Използвайте този трик основно за пилешко месо!
photl.com
За всички видове меса в купата с вода сложете оцет или пък направо залейте месото с него.
С тези два лесни трика не само ще размразите по-бързо месото, но и ще го направите по-крехко и по-вкусно.
Оцетът пък ще "оправи" жилавото месо.
Така че не губете време, а размразявайте бързо!
photl.com
Припомнете си и някои хитрости за замразяване на храна.