Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Варено жито за Бъдни вечер

2
Варено жито за Бъдни вечер
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Житото се залива с вода, която трябва да е десет сантиметра над него

  • 2

    Вари се на умерен огън, докато се свари

  • 3

    Тенджерата се захлупва плътно и се покрива с прегънат чаршаф или покривка за 4-6 часа

  • 4

    Към житото се добавят мед или захар на вкус, орехи, настъргана лимонова кора и стафиди.

продукти
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Елдата е добър заместител и доста по-стойностна храна
1
Анелия Петрова
04.12.2012 | 14:14
Задължително ще направя за празника . Аз спазвам традицията .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!