Обелете с белачката за картофи твърдата част на аспержите. Отрежете връхчетата и ги отделете настрана.
Сварете останалата част от аспержите в 250 мл. вода със сол и чесън на прах.
Пасирайте сварените аспержи, добавете сока от половин лимон и желирайте с половин пакетче желатин. Следвайте указанието върху пакетчето.
Изсипете в една или в две формички и оставете в хладилника да се желира.
Обелете ряпата, червеното цвекло и нарежете на тънки шайби. Морковите нарежете по ваш избор.
Изпържете всички зеленчуци - моркови, ряпа, червено цвекло и връхчетата на аспержите, за кратко в горещо олио. Извадете върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
Извадете желираните аспержи от формичката. Наредете изпържените зеленчуци в плато, залейте със соса и сервирайте.
За соса: Разбийте сока от лимона, зехтина и солта с вилица, докато се сгъсти. Прибавете ситно нарязания чесън и магданоз.