Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вегетарианско предястие

13
Вегетарианско предястие
Източник: lubagrancharova
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обелете с белачката за картофи твърдата част на аспержите. Отрежете връхчетата и ги отделете настрана.

  • 2

    Сварете останалата част от аспержите в 250 мл. вода със сол и чесън на прах.

  • 3

    Пасирайте сварените аспержи, добавете сока от половин лимон и желирайте с половин пакетче желатин. Следвайте указанието върху пакетчето.

  • 4

    Изсипете в една или в две формички и оставете в хладилника да се желира.

  • 5

    Обелете ряпата, червеното цвекло и нарежете на тънки шайби. Морковите нарежете по ваш избор.

  • 6

    Изпържете всички зеленчуци - моркови, ряпа, червено цвекло и връхчетата на аспержите, за кратко в горещо олио. Извадете върху кухненска хартия да се отцеди мазнината. 

  • 7

    Извадете желираните аспержи от формичката. Наредете изпържените зеленчуци в плато, залейте със соса и сервирайте. 

  • 8

    За соса: Разбийте сока от лимона, зехтина и солта с вилица, докато се сгъсти. Прибавете ситно нарязания чесън и магданоз.

продукти
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Dimitriyka Zaharieva-Enez
03.12.2013 | 00:38
доста добре само искам да уточня че не е много вегитарянско да ползваш желатин който се прави от животно .... но като гарнитура ми изглежда добре :)
12
elena atanasova
18.11.2013 | 11:04
И аз бих опитала от това ястие.
11
Маргото
15.11.2013 | 19:18
Отговор на коментар #6 от pepi damjnova:
И на мен много ми хареса.
10
Маргото
15.11.2013 | 19:18
Супер,много ми се иска да опитам това,макар че съм почитател на месото :)
9
ана
15.11.2013 | 19:04
Страхотно е, ще го пробвам.
8
Женя
15.11.2013 | 18:41
Отговор на коментар #4 от gabriela gabrielova:
И на мен,а и сега идват пости :)
7
Женя
15.11.2013 | 18:37
Изглежда много вкусно,ще пробвам.
6
pepi damjnova
15.11.2013 | 09:37
Отговор на коментар #4 от gabriela gabrielova:
Може би ще го пробвам.
5
pepi damjnova
15.11.2013 | 09:37
Допадна ми рецептата.
4
gabriela gabrielova
14.11.2013 | 22:53
Хареса ми предложението.
3
кати
14.11.2013 | 17:23
Добра рецепта.
2
vili deneva
14.11.2013 | 08:45
Супер предястие.
1
ана
13.11.2013 | 15:55
Добре е, ама нещо с месо е по-добре.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D