Измиваме сърцата и ги слагаме да се варят в малко подсолена вода. След като станат готови, ги охлаждаме и нарязваме на ситно.
Запържваме ги в 4 супени лъжици олио. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните кромид лук и чесън.
Добавяме 5 супени лъжици лютеница, натрошеното на дребно фиде и добавяме вода, колкото да покрие продуктите.
Количеството ориз заливаме с две чаени чаши гореща вода и оставяме да престои 30 минути, след което го изплакваме с хладка вода.
В съд на котлона разтопяваме маслото и към него прибавяме олио. Добавяме ориза и го обръщаме неколкократно в мазнината, докато стане като стъклен.
Изсипваме ориза в тавичка за печене и сипваме 5 чаени чаши гореща вода.
Печем на фурна, докато оризът остане почти на мазнина.
Покриваме тавата с домакинско фолио и оставяме ястието да постои 15 минути във фурната при изключен котлон
Оризът сервираме в предварително затоплена чиния и заливаме със соса.