Фазанът се сварява в тенджера под налягане, заедно с морковите, бахар, черен пипер, дафинов лист, червено вино и чесъна.
След като е сварен, го вадим от тенджерата и го слагаме върху алуминиево фолио, на което е постлано топено секторно сирене.
Заливаме фазана с разтопено чисто масло, в което е сложена 1 с.л червен пипер.
Завиваме фазана в алуминиевото фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
Изключваме фурната и оставяме фазана да поеме сосовете от фолиото още половин час.
Отделно увиваме във фолио всички картофки, като предварително сме ги измили добре. Преди да ги увием, посоляваме, мажем с малко червен пипер, малко черен пипер и краве масло.
Печем във фурната около 1 час. Накрая аранжираме в плато.
АРАНЖИРОВКА: празът и морковите ги режем на тънки ивички, слагаме в чаша със студена вода и много лед за около половин час, така те се накъдрят и стоят много свежо. :)))