Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Задушен фазан

5
Задушен фазан
Източник: Мария Борисова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Сезон:зима
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Фазанът се сварява в тенджера под налягане, заедно с морковите, бахар, черен пипер, дафинов лист, червено вино и чесъна.

  • 2

    След като е сварен, го вадим от тенджерата и го слагаме върху алуминиево фолио, на което е постлано топено секторно сирене.

  • 3

    Заливаме фазана с разтопено чисто масло, в което е сложена 1 с.л червен пипер.

  • 4

    Завиваме фазана в алуминиевото фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

  • 5

    Изключваме фурната и оставяме фазана да поеме сосовете от фолиото още половин час.

  • 6

    Отделно увиваме във фолио всички картофки, като предварително сме ги измили добре. Преди да ги увием, посоляваме, мажем с малко червен пипер, малко черен пипер и краве масло.

  • 7

    Печем във фурната около 1 час. Накрая аранжираме в плато.

  • 8

    АРАНЖИРОВКА: празът и морковите ги режем на тънки ивички, слагаме в чаша със студена вода и много лед за около половин час, така те се накъдрят и стоят много свежо. :)))

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Martina Georgieva
08.05.2013 | 16:18
пробвах в почивните дни , стана много вкусно
4
Radina
08.05.2013 | 15:53
никога не съм яла фазан..
3
Kremena Peteva
27.03.2013 | 16:59
Отговор на коментар #1 от zvetanka ivanova:
чудесно става,пробвай
2
kalinka kalinkova
16.01.2013 | 12:11
може и да е вкусен фазанът,бих опитала.
1
zvetanka ivanova
15.01.2013 | 16:31
Никога не съм вкусвала фазан но така приготвен ми изглежда вкусен.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!