Филето се нарязва на 4 шницела и всяко се изтънява с чукче. Посоляват се и всяко се поръсва с черен пипер.
Яйцата се разбиват и се смесват с настърганите сирене и кашкавал (може да използвате пармезан, така е по оригиналната рецепта).
Шницелите се потапят първо в яйчената смес и после в галетата. Поливат се с една с.л. зехтин и се поставят в намаслена тавичка.
Пекат се във фурна на 200 С за 25-30 минути.
През това време се приготвя доматения сос. В малка тенджера се загрява зехтин и се запържва нарязаният на дребно лук, посолява се и се поръсва със захар. Последователно се добавят настърганият чесън и домати. Сосът се подправя с риган и се вари на тих огън около 5 минути.
Върху всяко изпечено пилешко филе се поставят по 2 филийки сирене моцарела. Ястието се залива обилно с доматения сос и се запича за още 15-20 минути на 200 С.
Може да се поднесе гарнирано с пържени картофки, доматки, да се украси с клонка пресен риган. Става много вкусно, подходящо питие е бяло вино. Добър апетит!