Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да си приготвим тарама хайвер вкъщи

по статията работи: | 11 ноември 2013 Прочитания: 57076 2
Как да го осолим и разбием в домашни условия
Как да си приготвим тарама хайвер вкъщи
Източник: Люба Грънчарова

Може би предпочитате да си купите готов, разбит тарама хайвер и да не се занимавате с тази дейност у дома, притеснявайки се дали ще се получи.

 

Да, но в много случаи, този, който си купуваме от магазина е пресолен и често не отговаря на вкуса на мнозина. Няма от какво да се плашите, веднага ви предлагаме точния метод за приготвяне на тарама хайвер в домашни условия.

 

За това се е погрижила Люба Грънчарова, обяснявайки подробно как да си приготвите домашен тарама хайвер.

 

Как да си осолим тарама хайвер в домашни условия?

 

Първо трябва да си купите риба с хайвер или неосолен хайвер от магазина. Сложете хайвера в купичка и леко посолете. На 100 грама хайвер се слагат не повече от 3-4 щипки сол.

 

Ако пуска вода в купичката, изливайте я, докато спре да се отделя течност. Ако пък няма вода, можете директно да преминете към следващата стъпка – дръжте хайвера 3-4 дни в хладилника или извън него, ако времето е хладно. След това направете малки пакетчета от по 100 грама. Завийте хайвера в прозрачно фолио и го сложете в камерата или фризера. Когато хайверът стане розов, е готов за разбиване. Така ще имате хайвер, когато пожелаете и няма да бъде пресолен, а точно такъв, какъвто би се харесал на вас и семейството ви.

 

Как се разбива хайвера?

 

В дълбока купа сложете 100 грама хайвер, започнете да бъркате с миксера на слаби обороти, като наливате по малко от олиото (400 мл). Ако допуснете грешка и хайверът не ви се сгъстява, добавете накиснатия и изцеден хляб (2 филии) и продължете да разбивате и да наливате олио.

 

Когато хайверът се сгъсти, добавете сока от 1 лимон и сока от 1 малка главичка лук. Така хайверът ще се запази по-дълго време, без да промени вкуса си. Ако сложите нарязан или настърган лук, скоро той променя вкуса си и разваля хайвера.

 

От тази рецепта се получава много вкусен тарама хайвер, който е прекрасен, намазан върху препечени филийки, а комбинацията с любимо вино е удоволствие, което трябва да си доставите.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
svetla
15.11.2013 | 12:26
От каква риба е този хайвер?
1
ана
11.11.2013 | 15:29
Обожавам тарама.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...