Опечете, обелете и почистете чушките от семенцата.
Нарежете краставиците и копъра на ситно и с тях напълнете чушките (оставете 250 гр за кьопоолу).
След това ги посолете и полейте с оцета и олиото.
В друг съд се приготвя кьопоолу: Опечете на силен огън патладжаните и чушките, след което ги обелете и накълцайте.
Най-накрая счукайте чесъна, магданоза, нарежете на ситно доматите и смесете всичко.
Овкусете кьопоолуто със сол, оцет и олио.
Вземете 6 плитки чиниики и сложете в средата кьопоолу.
Отстрани подредете по 3 пълнени чушки, а между тях редувайте по парче яйце, домат и маслинка.
Ако е необходимо доовкусете така приготвената салата със сол, олио и оцет.