Сложете картофите да се варят. После леко ги охладете, обелете и намачкайте. Запазете 150 мл от водата, в която са се варили.
В купичка смесете маята и захарта и натрошете маята с вилица. Добаве 2 ч.л. брашно. После добавете част от водата, в която са се варили картофите, за да стане гладка кашичка.
В голяма тава сложете 4 ч.ч. брашно. Добавете намачканите картофи и разбъркайте. Сипете маята и останалата вода. Започнете да месите тесто и междувременно добавете и зехтина.
Прехвърлете тестото в купа, намазнена със зехтин. Оставете да втаса за 35 минути на стайна температура, докато удвои обема си.
После извадете тестото върху набрашнена повърхност. С пръсти разстелете тестото и започнете да го навивате на руло. При последното навиване поръсете с брашно и навийте така.
Сложете рулото върху набрашнена кърпа и оставете да втаса още 35 минути.
Междувременно включете фурната на 240 С и сложете вътре тенджера, я която ще печете хляба, да се затопли.
После прехвърлете тестото в тенджерата, сложете капак и печете 25 минути. Махнете капака и печете на 230 С още 20 минути.