Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Картофен хляб

Картофен хляб
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сложете картофите да се варят. После леко ги охладете, обелете и намачкайте. Запазете 150 мл от водата, в която са се варили. 

  • 2

    В купичка смесете маята и захарта и натрошете маята с вилица. Добаве 2 ч.л. брашно. После добавете част от водата, в която са се варили картофите, за да стане гладка кашичка. 

  • 3

    В голяма тава сложете 4 ч.ч. брашно. Добавете намачканите картофи и разбъркайте. Сипете маята и останалата вода. Започнете да месите тесто и междувременно добавете и зехтина. 

  • 4

    Прехвърлете тестото в купа, намазнена със зехтин. Оставете да втаса за 35 минути на стайна температура, докато удвои обема си. 

  • 5

    После извадете тестото върху набрашнена повърхност. С пръсти разстелете тестото и започнете да го навивате на руло. При последното навиване поръсете с брашно и навийте така. 

  • 6

    Сложете рулото върху набрашнена кърпа и оставете да втаса още 35 минути. 

  • 7

    Междувременно включете фурната на 240 С и сложете вътре тенджера, я която ще печете хляба, да се затопли. 

  • 8

    После прехвърлете тестото в тенджерата, сложете капак и печете 25 минути. Махнете капака и печете на 230 С още 20 минути. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...