Тази рецепта я видях преди време в една стара готварска книга. Много вкусно и много засищащо ястие.
Нарязвам месото и предварително го сварявам в тенджера под налягане (за по-бързо) заедно със зърна черен пипер и сол.
Нарязваме лука на едро. Нека са големи глави и заедно със скилидките чесън ги задушаваме в мазнина. Заливаме с виното и оставяме лука да омекне, докато цялата течност се изпари.
Добавяме нарязаните печени червени чушки, доматеното пюре, червения пипер и чубрицата. Разбъркваме.
Заливаме с бульона, в който се е варило месото, добавяме и месото и оставяме да къкри 10-тина минути. Посоляваме само ако е необходимо.
Чукваме яйцата в самото ястие на няколко сантиметра разстояние едно от друго, покриваме с капак и оставяме да стегнат. Подобно на приготвянето на забулени яйца.
Когато яйцата се стегнат, ястието е готово.
Сервира се топло с винце през зимата и биричка през лятото. Много му "вървят" на този кебап люти чушлета за гарнитура.