Яйцата и захарта се разбиват до пухкава смес, добавят се олиото и медът и се разбива отново. Към брашното се прибавят бакпулвер, канела (като може да сложите по-малко, според вкуса) карамфил, джинджифил и индийско орехче.
Постепенно се добавят към яйчената смес. Когато сместа натежи, се изсипва върху набрашнена повърхност и се омесва на ръка. Разточва се кора с дебелина 0,7 см и се нарязват с формички по избор.
Нареждат се в покрита с хартия за печене тава, леко разделени едно от друго и се пекат 7 минути в предварително загрята фурна на 170 С.
По желание могат да се слепят със сладко – мармалад или конфитюр.
За глазурата използвах парено захарно тесто, за приготвянето му са необходими:150 мл. вода, 70 гр. масло, 150 гр. брашно, 500 гр. пудра захар + още пудра захар (ако е нужна за доизмесване).
Водата се слага в подходящ съд на котлона заедно с маслото. Когато се стопи, се дръпва от огъня и се изсипва цялото количество брашно наведнъж.
Бърка се енергично с дървена лъжица, докато се образува тесто, което се отделя от стените на съда.
Полученото тесто се разстила на кухненския плот и се оставя да се охлади.
Следва замесването на тестото с пудрата захар. Меси се, докато поеме всичката пудра захар.
След това се разточва с помощта на малко пудра захар, може да се оцвети с хранителни бои, изрязват се формички и се правят декорации по избор.