Трябва ви кръгла, не много голяма тиква. Срежете капачето й и почистете от семките.
Набрашнете тиквата (както тавичка). После я обърнете, за да падне излишното брашно.
Карамелизирайте 3 с.л. захар. Изсипете карамела в тиквата.
Разбийте яйцата с останалата захар. Добавете млякото и ванилиите. Изсипете сместа в тиквата. Сложете й капачето.
Сложете тиквата в тенджера или много дълбока тава. Сипете вода, която да стига почти до отвора на тиквата, но все пак да не влиза вътре.
Пъхнете във фурната на 170 С и печете 2 часа. Внимавайте водата да не завира (както при обикновен крем карамел, който печем на водна баня).
Когато тиквата е готова, извадете я от тенджерата. Изчакайте да се охлади напълно и чак тогава разрежете.