Рецептата участва в надпреварата "Рецепти с кайма".
Замесваме каймата с продуктите за нея (1 гл лук, яйце, пипер, кимион, чесън). При месенето си потапяме ръцете в оцет и оставяме настрани да отлежи, докато си приготвим, почистим и нарежем продуктите за гювеча.
На дъното на гювеча слагаме 2 с.л. олио и редим смесените и посолени на вкус зеленчуци (лук, картофи, моркови). Отгоре нареждаме оформените и оваляни в брашно кюфтета.
Заливаме с размитата във вода лютеница (доматено пюре) и червен пипер. Заливаме с вода, докато всичко се покрие и слагаме дафиновия лист. Покриваме гювеча с капака и го поставяме в студена фурна.
Включваме фурната на долен реотан на 180 С. Ястието печем около три часа.