Приготвяме последователно съставките на лазанята.
Бланшираме във вряща, солена вода нарязаните на розички карфиол и броколите. Прецеждаме ги.
Бланшираме корите за лазаня, ако е посочено на опаковката.
Приготвяме и сос бешамел по следния начин: В маслото запържваме брашното, бавно прибавяме прясното мляко и сгъстяваме, като бъркаме постоянно. Ако се получат бучки, прехвърлям в друг съд, разбивам ги и връщам обратно.
В соса прибавяме нарязаното на парченца пушено сирене.
В тавичка редим кори, нарязани броколи и карфиол и бял сос. Завършваме със сос и обилно настъргваме кашкавал.
Печем до получаване на златиста коричка.
Готовата лазаня се оставя настрана около 15-20 минути, за да стегне добре. Не се сервира гореща.