Искам да уточня от началото, че кафената чаша се подразбира като малка ликьорена чашка или малките чашки за турски чай (много е важно).
Забъркайте меко тесто от всички продукти, с изключение на маслото, ядките и нишестето, и разделете на 60 малки топчета, които поставяйте в съд с нишесте.
После разточете една по една корите, но малки по размер, колкото кафена чинийка. Поръсете с нишестето и нареждайте по 10 кори една върху друга.
След това разточете с дебела точилка наведнъж 10-те кори, като ги разтягате, докато стигнат размера на тавата ви.
След всяка десета кора слагайте от маслото (разтопено) и ядките.
Печете баклавата в загрята на фурна 190 градуса за около 30 минути.
На другия ден залейте със сиропа (5 ч.ч. захар, 5 ч.ч. вода и няколко капки лимонов сок). Залейте студената баклава с горещия сироп. Да ви е сладко!!!