Започваме с приготвянето на блатовете. Слагаме 7 с. л. от меда, маслото, захарта и водата в касерола и ги загряваме на котлона, докато меда и маслото се разтопят. Оттегляме от котлона да се охлади.
През това време разбиваме яйцата и към тях прибавяме брашното и бакпулвера. Получават се твърди трохи.
Изсипваме медената смес в купата и бъркаме с миксер, докато получим гладка хомогенна смес. От количеството тесто трябва да направим 3 тънки блата с диаметър 15см. Печем ги на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Докато блатовете се охлаждат, приготвяме крема. В купа смесваме маскарпонето, останалият мед и предварително разбитата сметана.
Сглобяваме тортата, като мажем с крем между блатовете. Накрая покриваме и тортата отвън с крем. По желание украсяваме с шоколадови фигурки или пръчици.