Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Медена торта с маскарпоне

6
Медена торта с маскарпоне
Източник: Стоянка
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Започваме с приготвянето на блатовете. Слагаме 7 с. л. от меда, маслото, захарта и водата в касерола и ги загряваме на котлона, докато меда и маслото се разтопят. Оттегляме от котлона да се охлади.

  • 2

    През това време разбиваме яйцата и към тях прибавяме брашното и бакпулвера. Получават се твърди трохи.

  • 3

    Изсипваме медената смес в купата и бъркаме с миксер, докато получим гладка хомогенна смес. От количеството тесто трябва да направим 3 тънки блата с диаметър 15см. Печем ги на 180 градуса в предварително загрята фурна. 

  • 4

    Докато блатовете се охлаждат, приготвяме крема. В купа смесваме маскарпонето, останалият мед и предварително разбитата сметана.
    Сглобяваме тортата, като мажем с крем между блатовете. Накрая покриваме и тортата отвън с крем. По желание украсяваме с шоколадови фигурки или пръчици.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Стоянка Савова
03.04.2013 | 21:13
Маслото е едно пакетче 125 грама.
5
тихомира илиева
03.04.2013 | 12:55
Това е една много хубава торта.
4
Маргарита
03.04.2013 | 11:48
не е написано колко е маслото
3
kalinka kalinkova
02.04.2013 | 21:21
Поздравления за видът на тази торта!
2
pepi damjnova
02.04.2013 | 16:15
Чудесно изглежда тази торта.
1
Петя Иванова
02.04.2013 | 10:24
Със сигурност тази торта е страхотна .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...