Каймата се замесва с подправките, 1 яйце и лука. Добавят се две филии хляб, предварително накиснати в 100 мл вода. Готовата смес се оставя за 30 минути в хладилника.
Останалите яйца и морковите се сваряват в подсолена вода. Заедно с киселите краставички и кашкавала се нарязват на тънки ивички.
Каймата се разделя на равни части. Всяка част се разтила на пласт с дебелина половин сантиметър. В средата се поставя по един резан от яйцето, моркова, киселата краставичка и кашкавала.
Оформят се като средно големи овални кюфтенца. Нареждат се в тава с намазнена хартия за печене и се пекат 30 минути на 170 градуса.
5 минути преди да ги извадите ги намажете със смес от кетчуп, къри и 1 с.л. олио.
За гъбения сос: Нарежете гъбите и ги запържете в маслото до златисто, добавете виното и оставете да се задуши за 10 минути на слаб огън.
Добавете затопленото прясно мляко, като през това време разбърквате сместа. След като заври се добавя на тънка струйка брашното, размито в малко вода и се бърка до сгъстяване. Овкусете със сол и черен пипер.
Готовите рулца се поднасят с гъбения сос и сварен ориз или картофи, по желание.